De onderwaterwereld heeft door de jaren heen al veel mensen bezig gehouden enschildpad dat komt voor een belangrijk deel door de vele planten en dieren met de meest prachtige vormen en kleuren. Vandaag de dag is het voor steeds meer mensen mogelijk om te duiken en te snorkelen. Dankzij nieuwe technieken kunnen duikers en snorkelaars de meest fantastische taferelen fotograferen en laten zien aan diegenen die boven water zijn gebleven.

De onderwaterfotografie heeft een aantal moeilijkheden welke zich bij andere fotografische disciplines nauwelijks voordoen.

snoek3De tijd om te fotograferen is gelimiteerd door de duiktijd. De duiktijd wordt o.a. bepaald door de duikdiepte, conditie en luchtvoorraad. Bij de techniek spelen onderwater de veranderde eigenschappen van licht een bepalende rol. Het leren omgaan met brekingsindexen, absorptie, reflectie en verstrooiing van het licht is een must voor de onderwaterfotograaf. Voorafgaande aan de duik zal je bij diverse camera's al een keuze moet maken voor macro- of groothoek fotografie.
Onderhoud van de onderwatercamera en onderwaterhuis is tevens een onderdeel van de cursus.

De cursus bevat zowel een theorie- als parktische gedeelte. Gedurende de cursus worden in het zwembad onder de meest gunstige omstandigheden de eerste stappen van de onderwaterfotografie beoefend en na gunstige resultaten wordt dit in het buitenwater vervolgd. sealife onderwatercamera

Minimale vereiste: 1* Open Water Diver.