Voor de 13de keer aanwezig bij de zwemvierdaagse in Uithuizen. Zwemmers en zwemsters die deelnamen aan de zwemvierdaagse mochten na afloop van hun prestatie zwemtocht een persluchtduik maken in het zwembad.

 

Uithuizen

In het weekend van vrijdag 24 mei tot en met maandag 27 mei 2024 was Aquarius Dive Training samen met Duikteam Marlijn te vinden in de Zeeuwse wateren van Zeeland.

Vanuit bungalowpark De Oesterbaai in Wemeldinge werden gedurende deze 4 dagfen gedoken op diverse duikstekken in de Oosterschelde en het Veerse Meer.

 

 

 

Vandaag met een delegatie van Aquarius Dive Training en Duikteam Marlijn een bezoek gebracht aan het duikmuseum in Lemmer. We werden ontvangen door de eigenaar René Groot die ons meenam in de historie van het duiken waarbij we nog even werden getest over druk onder water, de wet van Archimedes, Boyle, Henry etc. Een leerzame interactie tussen de presentator en de bezoekers. Na het verhaal een interessante rondgang door het museum gemaakt waarbij diverse militaire en professionele duikuitrusting werden getoond. Ook hierbij duidelijke uitleg over de diverse duikuitrustingen door René. Meer uitleg over het duikmuseum is te vinden op de website van het museum. (www.duikmuseum.nl).

 

 duikmuseum 1

26 april 2024

De IADS Instructeurs, Instructors en DiveMaster van Aquarius Dive Training hebbenb hun jaarlijkse herhalingscursus reanimatie en gebruik vab de AED met een positief resultaat afgesloten. Alle deelnemers zijn geslaagd voor hun jaarlijkse herhaling.

D6600reanimatie

In maart 2024 heeft Aquarius Dive Training en Duikteam Marlijn  in het kader van Eemsdelta beweegt een aantal introductieduiken verzorgd. Geïnteresseerden die eens wilden meemaken wat duiken met een persluchtset inhoud konden op deze wijze indruk krijgen wat de duiksport bied.