Op 26 en 27 oktober hebben duikers van Aquarius Divetraining als safty duikers geassisteerd tijdens de Spokentocht Appingedam 2018. Dit groots opgezet evenement trekt jaarlijks 900 deelnemers en speelt zich af in en rondom Appingedam. Tijdens de tocht moeten de deelnemers met een vlot een vaarater oversteken. Bij deze overtocht waren de safety duikers ingezet. Voor Aquarius Dive Training was dit de derde maal dat onze assistentie door de organistie werd gevraagd

 

Woensdag 21 november 2018 was het al weer de 11de keer dat Aquarius Dive Training in nauwe samenwerking met het Ubbo Emmius College uit Winschoten de jaarlijkse duikclinic  Ubbo Emmius Dive Experience organiseerde

Aquarius Dive Training heeft die dag in zwembad de Watertoren in Winschoten met 70 leerlingen van het Ubbo Emmius College onder water een persluchtduik gemaakt

De leerlingen hebben op deze wijze kennis kunnen maken met de duiksport. Voor velen was het een hele ervaring om zich met perslucht in het water vrij te kunnen bewegen.  Menigeen heeft zijn of haar grenzen hierdoor kunnen verleggen en hebben genoten van een  omgeving die voor velen tot nu toe onbekend was. 

Instructeurs en Dive Masters van Aquarius Dive Training hebben voor de leerlingen van het Ubbo Emmius College er een onvergetelijke dag van gemaakt.

Op dinsdag 3 juli was Aquarius Dive Training voor de 9de maal aanwezig tijdens de Nationale zwemvierdaagse in zwembad De Dinge in Uithuizen. Net als voorgande jaren  mochten de deelnemers na het afleggen van hun verplichte zwemafstand onder deskundige begeleiding een persluchtduiken maken. Velen, zowel jeugdZwemvierdaagse Uithuizen 2018 als ouderen, hebben hiervan dankbaar gebruik gemaakt.

 Reanimatie

 

Meerdere leden van Duikteam Marlijn hebben de jaarlijkse herhalingscursus Reanimatie en werken met de AED met een positief resultaat gevolgd. Eerst werden de nieuwe richtlijnen met betrekking tot de reanimatie uitgelegd en daarna tijdens de praktijk oefeningen toegepast. Er werg geoeffend op meerdere oefenpoppen; een volwassene-, een kinder- en baby oefenpop. De voornaamste veranderingen zijn o.a de wijze van  het benaderen van het slachtoffer en bij het alarmeren het gebruijk van de luidsprekerfunctie van de telefoon en de eisen waaraan een NIET reanimatieverklaring moet voldoen.

Ieder jaar geeft Duikteam Marlijn hun leden de mogekijkheud deze cursus tegen een gereduceerd tarief te volgen. Duikteam Marlijn wil de veiligheid voor hun leden op deze wijze waarborgen.

De nieuwe richtlijnen zijn te vinden op de website van de Reanimatieraad (www.reanimatieraad.nl).

 20200207 200632 220200207 205837 2web20200207 200651 2web

 

Snorkeltocht 2020

 

Voor de 22de maal werd het duikseizoen 2020 voor Aquarius Dive Training en Duikteam Marlijn geopend door middels van een snorkeltocht door het hart van Appingedam. Elk jaar wordt op deze manier op de eerste zaterdag van het nieuwe jaar het duikseizoen geopend. Alleen door ijsgang moest dit evenement 8 keer worden afgezegd. De groep snorkelaars ewerden na een korte toespraak van wethoudster Lea van der Tuinvan Appingedam woordelijk weggeschoten. Na afloop was in restaurant "De Groene Weide" de nieuwjaarreceptie van ons duikteam.