aquariuscooperblackDe 4* DiveMaster opleiding was je eerste stap op weg naar professionalisering in het duiken. De daarop volgende stap is die van  de 1*Instructor.

Om de aankomende duikinstructeur de juiste didactische kennis, inzicht en houding te verschaffen heeft het I.A.D.S. een 6 daagse of 50 uur durende Intructor Course (ITC) ontwikkeld. Tijdens deze ITC leer je met het IADS opleidingssysteem te werken en zullen er diverse onderdelen aan de orde worden gesteld die zullen leiden tot het ontstaan van een professionele duikinstructeur.
Wanneer de 6 daagse of 50 uur durende ITC succesvol is doorlopen, wordt hij afgesloten met een Instructor Final Exam (IFE). Het IFE wordt afgenomen door een onafhankelijke IADS Examiner. Tijdens het IFE zullen alle onderwerpen van voorgaande cursussen worden geëxamineerd.

Na het behalen van het 1* Instructor brevet bestaat de mogelijkheid om je marlijn duik 24-02-08 137opleidingsbevoegdheid verder uit te breiden middels een opleiding tot een 2* Instructor of een 3* Instructor. De duur voor beide opleidingen is 4 dagen of 32 uur en wordt afgesloten door een door de Examiner afgenomen examen.

De 4* Master Instructor is een 8 daagse opleiding die door het Hoofdkantoor van het I.A.D.S. wordt verzorgd en wordt afgesloten door een 2 dagen durend examen.

De Instructeurs van Aquarius Dive Training zijn bevoegd het 6 daagse of 50 uur durende ITC voor een 1* Instructeur te verzorgen alsmede de opleidingen voor een 2* en 3*.