Stel je voor dat je aan het duiken bent in een fantastische mooie omgeving waar je wel tijden zou willen doorbrengen maar die beperkt wordt door de maximale duiktijd die geldt voor die betreffende diepte. Om toch langer te kunnen duiken en dus meer te kunnen genieten van je duikomgeving en de onderwaterfauna is het mogelijk een zogenaamd "Multi-Level" duik te maken.

Een Multi Level duik stelt je in de gelegenheid om je duiktijd te verlengen zonder een decompressieduik te maken door op maximaal 3 niveau's enige tijd door te brengen; van diep naar ondiep.

multi-level profielEen voorbeeld zou kunnen zijn dat je wilt gaan duiken naar een diepte van 31 meter waar een wrak ligt. Normaal gesproken zou na maximaal 17 minuten deze duik afgelopen zijn, ondanks dat je nog meer dan genoeg perslucht in je duikcilinder hebt. Na de specialty "Multi-Level Duiker" kan je deze duik op een andere wijze gaan maken.
Door de duik naar verschillende niveau's te plannen kan je totale duiktijd 45 minuten duren in plaats van de eerder vermelde 17 minuten zonder er een decompressieduik van gemaakt te hebben!!

Minimale vereisten: 2* Advanced Open Water Diver.
Maximale duikdiepte Mult-Level Diver 40 meter