Open Water DiverOm het internationale Open Water Diver brevet te behalen dien je een aantal opleidingsstappen te doorlopen. Zodra je aan de vereisten van zo'n stap voldoet mag je doorgaan naar de volgende. Hierdoor bepaal je zelf de snelheid die je nodig hebt om de cursus te voltooien.

Voor de theorielessen beschik je over een cursusboek waarvan, bij elke les, één of meerdere hoofdstukken worden behandeld. Die onderwerpen zijn onder andere: 
de  duikapparatuur, de duiktabellen, de onderwaterwereld en natuurkundige en duikmedische aspecten. Aan het eind van iedere les krijg je een kennistoets zodat je zelf de kennis van dat deel kan testen. De laatste les sluiten we af met een multiple choice examen.


In beschut water, veelal het zwembad, ga je de vaardigheden leren die noodzakelijk zijn om op een prettige en veilige manier van het onderwaterleven te genieten. Niet alleen leer je de duikapparatuur te monteren en te demonteren, maar ook hoe je boven en onder water ermee om moet gaan. Verder wordt het voorkomen en oplossen van onverwachte situaties zoals water in je duikmasker, kramp en buddy assistentie uitgebreid geoefend. 

20131106-PICT0630-webDe opleiding wordt afgesloten in het buitenwater. Hierbij leer je geen nieuwe vaardigheden meer, maar passen we al wat je geleerd hebt toe. Aansluitend maak je hier je eerste vrije duiken. 
Als dit succesvol is afgerond ontvang je het internationale Open Water Diver brevet en kan je over de hele wereld het onderwaterleven gaan verkennen.

Maximale duikdiepte 1* Open Water Diver 20 meter