Rescue DiverWaar bij de 1* Open Water Diver en de 2* Advanced Open Water Diver cursussen gericht zijn op het vergroten van eigen vaardigheden, gaat het in de 3* Rescue Diver cursus om het helpen van andere duikers.

Deze opleiding, die de stap is naar de cursus Instructor, kan je helpen levens te redden en verhoogt de duikveiligheid door je voor te bereiden om juiste te reageren bij (bijna) duikongevallen. De vaardigheden van de Rescue Diver cursus variëren van het oplossen en voorkomen van kleine problemen tot het leiding geven en hulp bieden tijdens ernstige noodgevallen.

Tijdens de theorielessen worden onderwerpen zoals zelfredding, stress, eerste hulp bij duikongevallen en management behandeld. Verder gaan wediepgaand in op de duikapparatuur, eerste hulp middelen en zuurstofapparatuur.

In de buitenwatermodules leer je hoe je diverse duikproblemen en duikongevallen moet oplossen en behandelen. Natuurlijk zullen we hierin niet alleen de druk-gerelateerde ongevallen (decompressieziekten en overdrukverwondingen) behandelen. Ook paniek, een duiker die bewusteloos is, diverse opsporingsmethoden voor het vinden van een vermiste duiker, management van duikongevallen en nog veel meer onderwerpen komen aan de orde. Aan het eind van de praktijkmodules zullen er diverse scenario's voorgezet worden waarin je zelf het geleerde kan testen en evalueren. Rescue Diver Brevetcard

Maximale duikdiepte 3* Rescue Duiker is 32 meter.
Indien tevens in het bezit van hetzij de specialty Diep duiken of Multi-Level duiken is de maximale duikdiepte 40 meter.